Autor: 021.rs

Novi Sad
23.05.2018.
09:10 > 09:42
Novosadskoj televiziji Kanal 9 biće ponovo pušten signal, a dug koji ima prema preduzeću "Emisione tehnike i veze" moći će da se isplati u 24 mesečne rate, poručilo je ovo preduzeće, a nakon što je Maja Pavlović, vlasnica ove privatne televizije stupila u štrajk glađu.
  • Nebojša

    23.05.2018 12:42
    podrška KANALU 9
    Puna podrška Maji Pavlović. Očigledno je da neki ne čitaju napisano u tekstu pa tako i komentarišu. Poenta je da država izmiri obeveze i dugovanja prema KANAL 9 a ne da se ponaša ono što je moje to je moje a ono što je tovje pa to je naše zajedničko.
    To je PRVA privatna televizija iuvek su omogućavalai svima da gostuju bez izuzetka. Najčasnije i najmoralnije.
    A iz budžeta se plaćaju promocije projekata na lokalnom nivou i to je svuda.
    Demokratija je ako imate televizije, a imamo i država u EU koje nemaju PRIVATNE TV kanale pa nam pričaju o demokratiji i slobodi medija.
    Radi se o televiziji iz koje ne stoji kriminal ni prljava priča. Njen pokojni otac je to otvorio na jedan častan i moralan način, a sticajem okolnosti dozvolu za emitovanje im je dao baš današnji predsednik države kada je bio ministar informisanja.
  • Hipnotisan ekranom

    23.05.2018 11:51
    Svega ima u Božjoj bašči...
    Niste u pravu za finansiranje lokalnih televizija iz budžeta Republike.
    Možda je neko negde, na partisjkom nivou, napravio dogovor o finansiranju određene lokalne televizije iz gradskog budžeta ili budžeta opštine.
    Verovatno se veoma razlikuje i dodela frekvencija, te srazmerno tome i cene usluga da bi se neko video izvan kablovske strukture.
    No, neka radi šta ko hoće, tako nam je u većini oblasti.
    kako god, kad je finansiranje reklamama u pitanju, to je sramota po pravilu, za sve televizije.
    Nasilje u svakom obliku.
    Odsustvo kultur ei mizga, takozvanih diplomiranih ljudi iz marketinga.
    Ljudima koji plaćaju skupe pakete na kablovskoj televiziji ostaje sreća da mogu d agledaju unazad - odnosno da preskaču i premotavaju reklame.
    A onda s eneke televizije sete, pa ne daju tu mogućnost operateru.
    A ond agledaoci ne gledaju te televizije niti uzimaju te pakete.
    Jer, imamo primer vlasnika roze televizije, koji je prvo dao a zatim ukinuo svoje pakete.
    Cen ausluga ostala, iako je naplaćivano 100 dinara radi njegovog paketa.
    Paket izgubili, cena ostala.
    A on, ludo očekuje da će neko plaćati njegov paket, u kome nema ni mogućnost preskakanja reklame, a čak ni regulisan zvuk
    On bi i jare i pare. I naplatu od lablovskih gledalaca i da im ugura reklame.
    E, pa ne može.
    Kanal 9 je kulturna televizija, ponekad je pogledam i drago mi je da postoji.
  • Piško

    23.05.2018 11:11
    ...
    Stigao sendvič!
  • Fantomas

    23.05.2018 10:46
    Istina
    Ziveo sam u inostranstvu i odgovorno tvrdim da ovoliko televizija na lokalnom nivou nema nigde kao kod nas. Bio je takodje izvestaj EU da je tako i da je Srbija ekonomski slaba da reklamama odrzi sve televizije, pa i novine. Kako se dakle sve ove lokalne televizije finansiraju? Pa iz budzeta naravno, odnosno parama poreskih obveznika. Kada neka televizija padne u nemilost vlasti, onda ne prolaze na konkursima ili im javna preduzeca uskracuju reklame. Dakle, gradjani placaju ove medije, dobro to znam, jer sam imao mesecne novine koje su se besplatno delile u Novom Sadu i jedine su te novine u celom NS imale reklame velikih brendova kao sto su Reebok, Bambi, Legend, itd. Ko prati reklamiranje na NS lokalnim medijima zna dobro da tu i nije bilo reklama skoro pa uopste, jedino se NIS i GAS reklamiraju na zna se cijoj TV. Tako se ne gradi medijski prostor na lokalu niti se vode televizije, mozda samo kod nas. Sa druge strane, niko od tih vlasnika nije pokrenuo ozbiljnu TV produkciju sa programima koji bi se prodavali na TV trzistu, da ne spominjem ogromno svetsko trziste koje guta sve sto se proizvede.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna